Karim Khanji

Olen suomalais-libanonilainen ravitsemustieteilijä ja fysioterapeutti, kasvisten käytön puolestapuhuja sekä hyvän ruoan ystävä.

Kiinnostuin ravitsemuksesta vasta aikuisiällä, ja aikaisemmin jopa unelmoin siitä, että olisi olemassa pilleri jolla tyydyttää päivittäinen ravinnontarve siitäkin huolimatta, että olen aina nauttinut hyvästä ruoasta. Nyttemmin nautin siitä kun saan syödä monipuolisesti ravitsevaa ja hyvänmakuista ruokaa joka päivä ja vieläpä monta kertaa.

Kun toinen toistaan mielenkiintoisemmat erityisruokavaliot alkoivat käydä entistä suositummiksi, aloin kiinnostua ravitsemuksesta aivan uudella tavalla. Nykyisin seuraan ravitsemusasioita niin opinnoissa, työasioissa kuin vapaa-ajallakin, mistä syystä olen kiinni alan viimeisimmissä tutkimuksissa sekä ajankohtaisimmissa aiheissa.

Kiinnostukseni ravitsemukseen on myös vahvasti yhteydessä vankkaan urheilutaustaani, sillä minulla on pitkä kamppailutausta ja toiminkin myös Taekwon-Do-opettajana.

Ruokafilosofiani on yksinkertainen: perusruoan ei tarvitse olla erikoista, sillä tavallisella ruoalla pärjää pitkälle. Perusruokavalion voikin koostaa helposti ja edullisesti ilman hifistelyjä.

Tarjoamiini palveluihin sisältyvät muun muassa asiantuntijakirjoitukset ja luennot. Listaus palkinnoista, saavutuksista ja koulutuksesta löytyy tämän esittelyn alapuolelta.

Tehdään syömisestä luontevaa, ilman turhia rajoituksia!

allekirjoitus

Koulutus

Terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti 2016-2018 (opinnot kesken)

Terveystiedon laaja aineenhallinta (120 op)

Terveystieteiden kandidaatti (ravitsemustiede) 2016 (kiitettävästi hyväksytty kandityö masennuksesta)

Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopinnot 2016

Fysioterapeutti (AMK) 2013 (opinnäytetyö Venytellen korkeutta potkuihin)

Englantilaisen filologian perusopinnot ja aineopintoja 2008–2010

Markkinoinnin perusopintoja 2009

Taekwon-Don C-valmentajakurssi 2010 ja B-tuomarikurssi 2016, lisäksi kansainvälisiä opettajaseminaareja

 

Otteita työkokemuksesta

Pieni Päätös Päivässä: Sisällöntuottaja 2017-

Suomen Sydänliitto: ravitsemustieteen harjoittelija 2017

Otava: Kirjailija, Satokauden smoothiet 2016

Obesus Oy: Sisällöntuottaja 2016-

Lihastautiliitto: Kurssiohjaaja ja -avustaja 2015–2016

Itä-Suomen yliopisto: UEF-lähettiläs 2015–2016

Sykettä: Itsepuolustuskurssin opettaja 2015

Satokausikalenteri: Sisällöntuottaja ja ravitsemusasiantuntija verkossa ja kalenterissa 2015-

Oulun yliopisto: Liikunnanohjaaja ja Taekwon-Do-opettaja 2010–2014

Taekwon-Do Akatemia: Taekwon-Do-opettaja 2013–2014

Limingan terveysasema: Fysioterapeutti 2012

 

Saavutukset

Satokauden smoothiet, Otava 2017

Neljännen opettaja-asteen musta vyö ja kansainvälinen opettaja-arvo ITF Taekwon-Dossa

Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Don Joensuun seuran päävalmentaja ja Kuopion seuran opettaja ja valmentaja

Venytellen korkeutta potkuihin -lihashuolto-opas

 

Palkinnot

Itä-Suomen yliopiston vuoden opiskelija 2015–2016

Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen ainejärjestön Retikan tunnustus ravitsemustieteen
tunnettuuden eteen tehdystä työstä 2015

Suomen Fysioterapeuttien myöntämä opiskelijastipendi 2013

Suomenmestaruus ja lukuisia kilpailumitaleja Taekwon-Dossa

 

Järjestötyö

Opiskelijaedustaja Ravitsemusterapeuttien yhdistyksessä (RTY) 2016–2017

Opiskelijaedustaja Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan perusopetuksen toimikunnassa 2016–2017

Opiskelijaedustaja Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen yksikön koulutuksen kehittämistyöryhmässä 2016–2017

Koulutuspoliittinen vastaava Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen ainejärjestössä Retikassa 2016

Hallituksen jäsen ja sihteeri Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do-seurassa 2015-

Pitkäaikainen seuratyö ja näytökset eri Taekwon-Do-seuroissa (Taekwon-Do Akatemia, Helsingin yliopiston
Taekwon-Do, Kuopion yliopiston Taekwon-Do, Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do) ja liitossa (Suomen ITF Taekwon-Do)

 

Maininnat

Ravitsemusasiantuntija 3/2017

Hymy 😀

Treated.com

Helsingin Sanomat

Aamulehti 23.2.2017

Keskipohjanmaa

Kasviproteiini.fi

Kotivinkki 5.10.2016

Itä-Suomen yliopisto